TCR Malaysia

TCR Solution Sdn. Bhd.
HR contact: Azlin Abubakar
Tel: +603 8776 7070
hr.my@tcr-group.com
Lot A1-3, 1st Floor, Block D2
Southern Common Amenities & Facilities
KLIA 64000 Sepang
Selangor

Corporate Website: www.tcr-group.com

 

Kumpulan TCR

TCR adalah pemimpin dunia dalam penyewaan dan penyelenggaraan peralatan sokongan penerbangan (Ground Support Equipment – GSE). Kami memastikan bahawa syarikat logistik dan syarikat penerbangan besar sentiasa memiliki kenderaan beroperasi yang sedia untuk digunakan. Dari Belgium ke Australia, dari trak bagasi ke trak pesawat. Terima kasih kepada pelbagai peralatan dan pelanggan, TCR menawarkan pekerjaan untuk orang yang tidak takut cabaran dan ingin bekerja dalam persekitaran penerbangan yang cerah. Kumpulan TCR hadir di 20 buah negara, lebih 130 lapangan terbang, menggunakan 1.300 orang dan menguruskan lebih dari 30.000 unit kenderaan.

Apakah Peralatan Sokongan Penerbangan (Ground Support Equipment – “GSE”)?

Peralatan Sokongan Penerbangan (Ground Support Equipment – “GSE”) adalah kenderaan bermotor dan tidak bermotor, ia hanya dibenarkan berjalan di lapangan terbang. Kenderaan ini menyokong perkhidmatan logistik antara dua penerbangan, memastikan pendaratan dan penerbangan dengan selamat dan tepat pada waktunya. Peralatan ini digunakan untuk menghidupkan dan mematikan pesawat, memastikan bagasi boleh dimuatkan dan dialihkan dengan mudah dan pesawat itu ditolak ke belakang daripada pintu perlepasan.

Di TCR, kami menjaga pekerja kami

Memantau kesihatan dan keselamatan adalah keutamaan kami. Kami telah mentakrifkan 5 prinsip keselamatan yang sepatutnya dalam DNA setiap pekerja TCR. Prinsip-prinsip ini adalah asas-asas di mana kami membina budaya TCR untuk mencapai matlamat kami “Zero bahaya”.